1. Αγγελίες Ακινήτων
  2. Χρήσιμοι Οδηγοί
  3. Συμβουλές για την ενοικίαση κατοικίας

Συμβουλές για την ενοικίαση κατοικίας

Συμβουλές για την ενοικίαση κατοικίας

Αν επιθυμείτε να προχωρήσετε στην ενοικίαση κατοικίας, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μην προβείτε σε βιαστικές επιλογές. Ακόμα κι αν ο χρόνος σας πιέζει, θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι μια λάθος απόφαση είναι πιθανό να σας δημιουργήσει πολλά μελλοντικά προβλήματα. Συνεπώς, πριν αποφασίσετε οριστικά, θα πρέπει να λάβετε υπ' όψιν σας ορισμένους σημαντικούς παράγοντες.

Κατ' αρχήν, πρέπει να ερευνήσετε την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο. Υπολογίστε τον χρόνο που χρειάζεστε για να φτάσετε στον πλησιέστερο σταθμό μετρό ή τρένου. Αν η κατοικία που σκέφτεστε να ενοικιάσετε βρίσκεται κοντά στο χώρο εργασίας σας και δεν χρειάζεται να φτάσετε εκεί με κάποιο μέσο μεταφοράς, τότε διαθέτει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ωστόσο, μη βιαστείτε να ενοικιάσετε ένα διαμέρισμα μόνο επειδή σας δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε χρόνο από τις καθημερινές σας μετακινήσεις. Προσπαθήστε να βρείτε μια τοποθεσία χωρίς περιστατικά εγκληματικότητας .Μην σας οδηγήσει όμως αυτή η επιδίωξη στην επιλογή μιας απομονωμένης κατοικίας.

Πριν προχωρήσετε σε μια επίσημη συμφωνία για την ενοικίαση του διαμερίσματος, υπολογίστε καλά τις δαπάνες που θα κληθείτε να καλύψετε. Αν κρίνετε ότι το διαμέρισμα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές που έχετε θέσει, βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να καλύψετε όλες τις οικονομικές σας υποχρεώσεις αν το ενοικιάσετε. Στα έξοδά σας θα συμπεριλαμβάνονται οι λογαριασμοί για το τηλέφωνο, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και τα κοινόχρηστα. Ζητήστε να δείτε προηγούμενους λογαριασμούς κοινόχρηστα. Διαπραγματευτείτε για το ενοίκιο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έτσι ένα ποσό. Ακόμη και αν είναι μικρή η μείωση του ενοικίου μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη μεσολάβηση κάποιου μεσιτικού γραφείου για να εντοπίσετε το κατάλληλο για σας διαμέρισμα. Αν πραγματοποιήσετε την έρευνα αναζήτησης βασιζόμενοι στις αγγελίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες και το διαδίκτυο θα εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό, πιθανότατα ίσο με μισό ή ένα ενοίκιο. Εφόσον τελικά χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου μεσιτικού γραφείου θα πρέπει να έχετε σαφή εικόνα τον τύπο του διαμερίσματος που ψάχνετε.

Διαθέστε όσο χρόνο χρειάζεται για να βρείτε το διαμέρισμα που σας ικανοποιεί. Μην περιοριστείτε σε ένα βιαστικό έλεγχο του διαμερίσματος. Ελέγξτε προσεχτικά όλες τις λεπτομέρειες. Πιθανές ζημιές ή ελαττώματα στο σπίτι θα πρέπει να εντοπιστούν για να μη βρεθείτε αργότερα μπροστά σε δυσάρεστα απρόοπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν επιθυμείτε να μειώσετε τα έξοδα της ενοικίασης, η συγκατοίκηση είναι μια καλή λύση. Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, η συγκατοίκηση μειώνει το αίσθημα της μοναξιάς. Ωστόσο, θα ήταν καλό να συγκατοικήσετε με κάποιο άτομο που το γνωρίζετε καλά και δεν θα έχετε διαφωνίες για τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων.

Τέλος, μελετήστε καλά τους όρους του συμβολαίου πριν υπογράψετε. Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε μια χρονική διάρκεια του συμβολαίου συμφέρουσα για εσάς. Η κλασική περίπτωση είναι αυτή των τριών ετών, όπως ορίζει και ο νόμος. Ίσως υπάρχει όρος στο συμβόλαιο ότι πρέπει να ειδοποιήσετε τον ιδιοκτήτη αρκετούς μήνες πριν φύγετε από το διαμέρισμα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο νόμος δεν σας αναγκάζει να πληρώσετε τα ενοίκια ολόκληρου του συμβολαίου εάν αποφασίσετε να φύγετε νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;