1. Αγγελίες Ακινήτων
  2. Επικαιρότητα
  3. Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν δηλώνουν μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν δηλώνουν μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν δηλώνουν μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb

Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας θα εντοπίζονται οι παραβάσεις της νομοθεσίας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, σκοπεύει να ενεργοποιήσει το επόμενο διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στην εν λόγω εφαρμογή θα δηλώνονται από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι παρέχουν ακίνητα προς ενοικίαση μέσω της Airbnb και παρόμοιων ψηφιακών πλατφορμών, όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τις ενοικιαζόμενες κατοικίες τους: τι νοικιάζουν, που βρίσκεται, ποιους φιλοξενούν και πόσα εισπράττουν.

Στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν προχωρούν στη δήλωση των ακινήτων τους ή υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία, τότε θα επιβάλλονται πρόστιμα που θα φθάνουν μέχρι και τις 5.000 ευρώ.

Βάσει του νόμου, η μίσθωση ακινήτων μέσα από συγκεκριμένες πλατφόρμες δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τις 90 ημέρες ανά έτος, ενώ για νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, το όριο προβλέπει μόνο 60 ημέρες. Τα εν λόγω όρια δεν θα ισχύσουν κατ’ εξαίρεση για ιδιοκτήτες με εισοδήματα από μίσθωση ή υπεκμίσθωση ακινήτων μέχρι 12.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;