Στην Ελλάδα τα φθηνότερα ακίνητα της Ευρώπης

Οι πιο χαμηλές τιμές πώλησης ακινήτων σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο καταγράφονται στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνες πολυεθνικών κολοσσών στο χώρο του Real Estate, όπως είναι η RE/MAX Ευρώπης.

Ως εκ τούτου, μια κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων σε ελληνική αστική περιοχή πωλείται αυτή τη στιγμή προς 92.200 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ αντίστοιχα στην περιφέρεια κοστίζει 67.000 ευρώ.

Οι πιο υψηλές τιμές πώλησης ακινήτων καταγράφονται στο Λουξεμβούργο, καθώς το κόστος ενός διαμερίσματος 100 τετραγωνικών μέτρων σε αστική περιοχή πωλείται 797.500 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ στην περιφέρεια κοστίζει αντιστοίχως 562.600 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στην Ελβετία μια κατοικία 100 τετραγωνικών στις μεγάλες πόλεις πωλείται κατά μέσο όρο 754.100 ευρώ, ενώ στην περιφέρεια ένα αντίστοιχο ακίνητο κοστίζει 638.700 ευρώ.

Αύξηση στις τιμές κατά 13% ανά τετραγωνικό, παρατηρήθηκε στις πόλεις σε χώρες όπως η Λιθουανία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο, ενώ οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων στην περιφέρεια αυξήθηκαν το 2017 περίπου 7% στο Λουξεμβούργο και 4-6% στην Εσθονία.

Σταθερές αναμένεται να παραμείνουν οι τιμές το 2017 σε Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία, καθώς επίσης και σε Πορτογαλία, Σκωτία και Ελλάδα, χώρες οι οποίες -ύστερα από μια δεκαετία ραγδαίας πτώσης των τιμών- δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και αυξανόμενης τάσης σταθερότητας. 

Πρέπει να πούμε ότι ένα διαμέρισμα στη χώρα μας κοστίζει αυτή τη στιγμή 922 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αστικές περιοχές και 670 ευρώ στην περιφέρεια. Παράλληλα, μπορεί κανείς να αγοράσει διαμέρισμα σε αστικές περιοχές στο Λουξεμβούργο έναντι 7.975 ευρώ και στην Ελβετία έναντι 7.541 ευρώ, ενώ αντιστοίχως στη Γαλλία κοστίζει 5.440 ευρώ και στη Φινλανδία 4.205 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι τιμές ακινήτων είναι υψηλότερες ακόμα και σε πιο «περιφερειακές» χώρες από την Ελλάδα, καθώς η τιμή ανά τετραγωνικό σε αστικές περιοχές στην Τσεχία βρίσκεται στα 2.218 ευρώ, στη Σλοβακία στα 2.100 ευρώ, στην Εσθονία στα 1.519 ευρώ, στην Πορτογαλία στα 1.330 ευρώ, στη Λιθουανία στα 1.325 ευρώ και στη Ρουμανία στα 1.150 ευρώ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Αξίζει να διαβάσετε

Τι να κάνω αν ο ενοικιαστής καθυστερεί να καταβάλει το ενοίκιο;

Τι να κάνω αν ο ενοικιαστής καθυστερεί να καταβάλει το ενοίκιο;

Δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο της καθυστέρησης ενοικίου, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδικά όταν αυτό συμβαίνει κατά τους πρώτους μήνες της μίσθωσης ή γίνεται συστηματικά, είναι λογικό να δημιουργείται…
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν δηλώνουν μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν δηλώνουν μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb

Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας θα εντοπίζονται οι παραβάσεις της νομοθεσίας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, σκοπεύει να ενεργοποιήσει το επόμενο διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στην εν λόγω εφαρμογή θα…
Αύξηση των ξένων επενδύσεων σε ελληνικά ακίνητα

Αύξηση των ξένων επενδύσεων σε ελληνικά ακίνητα

Μύκονος και Σαντορίνη οι πιο ακριβές και προσοδοφόρες επιλογές των επενδυτών Σε ιδιαιτέρως αυξημένα επίπεδα βρίσκεται η εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, που διοχετεύονται σε επενδύσεις ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας, σύμφωνα με την…
Στην Ελλάδα τα φθηνότερα ακίνητα της Ευρώπης

Στην Ελλάδα τα φθηνότερα ακίνητα της Ευρώπης

Οι πιο χαμηλές τιμές πώλησης ακινήτων σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο καταγράφονται στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνες πολυεθνικών κολοσσών στο χώρο του Real Estate, όπως είναι η RE/MAX Ευρώπης. Ως εκ τούτου, μια κατοικία 100 τετραγωνικών…
Νέος διπλός «πονοκέφαλος» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Νέος διπλός «πονοκέφαλος» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Άσχημα είναι τα μαντάτα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για δύο χαράτσια. Ο λόγος για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου και το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου.…
Κορυφή